Најновије

ВЕЛИКА БИТКА НА ЦРВЕНОМ МОРУ ТРАЈАЛА ДВА САТА: Погођен Амерички ратни брод

Шиитски покрет Ансар Алах (Хути), који влада у северном Јемену, саопштио је на друштвеној мрежи Кс да је амерички ратни брод погођен током сукоба између поморских снага групе и америчких разарача и бродова у Аденском заливу и Баб ал-Мандебу. Страит.

– Дошло је до судара са бројним америчким разарачима и ратним бродовима у Аденском заливу и мореузу Баб ел-Мандеб, који су штитили два америчка комерцијална брода – написао је портпарол војске Хути Јахја Сари.

Како је истакао Сарија, „као резултат операције извршен је директан погодак на амерички ратни брод, док су два америчка трговачка брода била принуђена да скрену са своје руте“.

Према његовим речима, сукоб је трајао више од два сата, јеменске оружане снаге су користиле противбродске ракете.

Подсетимо, „Мерск” наводи да су посада, бродови и терет „безбедни и неповређени”, а да је америчка морнарица пресрела неколико пројектила. Данска компанија је саопштила да су оба брода превозила терет који припада америчком Министарству одбране и Стејт департменту, као и другим владиним агенцијама, што значи да су „имали заштиту америчке морнарице за пролаз кроз мореуз Баб ел Мандеб“.

Централна команда америчке војске окривила је напад на Хуте у онлајн саопштењу, наводећи да су они испалили „три противбродске балистичке ракете“. Један је пао у море, док је морнарица пресрела и оборила друга два.

Након што су 12. јануара почели амерички и британски напади на подручја под контролом Хутија, Хути су рекли да су њихови бродови сада легитимне мете јеменске војске. Истовремено су нагласили да неће зауставити нападе на бродове који су повезани са Израелом или који иду у његове луке због америчког бомбардовања Јемена, али ништа не прети другим бродовима у Црвеном и Арапском мору.

СТИГЛА РУСКА ОДМАЗДА! Шифра "руско пролеће" и уништавање украјинске армије

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА