Најновије

КИЈЕВ НАЈАВЉУЈЕ НОВУ ФАЗУ РАТА: На прагу смо повратка контроле

Украјински министар спољних послова, Дмитро Кулеба, потврдио је да је Украјина на прагу повратка контроле над својим ваздушним простором, уз кључну подршку борбених авиона F-16. Ова изјава је уследила током заједничке конференције за штампу са литванским колегом Габријелусом Ландсбергисом.

"Са F-16 борбеним авионима, заједно са борбеним и извиђачким дроновима, као и средствима за електронско ратовање и ракетама, у потпуности ћемо контролисати наше небо. Ово је циљ који је у нашем домету", изјавио је Кулеба.

Извештаји указују на то да се релевантне одлуке већ спроводе. Кулеба је нагласио значај добијања наведених елемената у адекватним количинама и у право време.

Овај развој догађаја следи након што је премијер Нидерланда, Марк Рютте, најавио припрему 18 F-16 авиона за предају Украјини. Пентагон је такође потврдио да би Украјина могла да добије прве F-16 већ ове године.

Посета литванског министра спољних послова Украјини била је обележена и разматрањем могућности преноса дела производње дронова на територију Литваније, што је још један корак у продубљивању билатералне сарадње.

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА