Најновије

НЕОЧЕКИВАНИ ОБРТ ИЛИ? Синдикат пограничне полиције на страни тексашких власти

Бела кућа чини све како би ометала обезбеђивање границе, рекли су за Спутњик представници синдиката агената и припадника америчке пограничне полиције коментаришући конфликт између власти Тексаса и федералних власти.

„За жаљење је то што актуелна администрација наставља да чини све како би осујетила заштиту наше границе“, кажу у синдикату.

Подсетимо, раније данас из канцеларије гувернера Тексаса Грега Ебота је саопштено да су власти те америчке државе у последњих неколико година у друге делове Америке послали више од 102.000 илегалних миграната . Поред тога успели су да одузму 454 милиона доза дроге фентанил и да на граници зауставе скоро пола милиона илегалних миграната.

Подсетимо, у понедељак је Врховни суд САД издао привремену наредбу којом се агентима федералне граничне патроле дозвољава да уклоне физичке граничне баријере које је поставио Тексас.

ЖЕСТОКО СЕ КУВА У ТЕКСАСУ! Тенкови, бодљикава жица, нешто се велико спрема

Међутим, Абот тврди да Тексас има уставна овлашћења да заштити своје границе, због неуспеха савезне владе да се позабави приливом илегалних миграната у Сједињене Државе.

Такође, велика група републиканских гувернера издала је заједничку изјаву у којој изражава „солидарност“ са гувернером Тексаса Грегом Аботом и његовом појачаном граничном заштитом, оптужујући Белу кућу да је оставила земљу „потпуно рањивом“ усред прилива илегалних миграната.

Тексасом управљају републиканци, а гувернер те државе Грег Абот рекао је овог месеца, након што је почело постављање граничне ограде од жице, да Тексас има законска овлашћења да контролише улазак и излазак из те државе.

Бајден је, међутим, затражио брзу интервенцију Врховног суда поводом тог питања.

ИЗГЛЕДА СЕ СПРЕМА ВЕЛИКИ СУКОБ: Тексас повлачи силну војну технику

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА