Најновије

ПУЦАЈУ СИСТЕМИ - СТИГЛИ СНИМЦИ ИЗ САТЕЛИТА: Украјинска армија губи на сваком делу фронта

На источном фронту Украјине, ситуација за Војску Украјине (ВСУ) постаје све критичнија, с обзиром на то да руске снаге напредују на више кључних тачака, укључујући Маријинку, Авдејевку и Артемовск. Украјински војни аналитичари издали су песимистичку анализу ситуације уз свеже сателитске снимке.

МАРИЈИНКА: Според прве фотографије, активност украјинске артиљерије је минимална, док се руска артилерија и авијација показују изузетно активнима, успешно гађајући украјинске опорне пунктове.

АВДЕЈЕВКА: На другој и трећој фотографији види се како ВСУ гради нове одбрамбене положаје, изгледа научивши лекције из претходних сукоба. Ипак, руска артиљерија у овом подручју значајно преовлађује, са доказима да је стамбени сектор површине 2 км² потпуно уништен. Забележена је и висока активност украјинских FPV дронова.

ИЗГЛЕДА СЕ СПРЕМА ВЕЛИКИ СУКОБ: Тексас повлачи силну војну технику

АРТЕМОВСК (БАХМУТ): Четврта фотографија приказује сличну ситуацију, где руске снаге напредују ка Клешчевки и Богдановки, са приметном, али ипак мањом активношћу украјинске артилерије у поређењу са руском.

Ове најновије информације износе пред огромне изазове са којима се ВСУ суочава на источном фронту, са растућим притиском руских снага на виталне стратешке позиције. Светска заједница пажљиво прати развој ситуације, а сигурносне прогнозе указују на потребу за хитном акцијом како би се избегла даља ескалација сукоба.

ШОКАНТАН ВИДЕО - У АМЕРИЦИ ПУКЛА ГРАНИЦА! Улећу са свих страна, контрола не постоји (ВИДЕО)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА