Најновије

ШАНСЕ ЗА ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД У АМЕРИЦИ 100 ОДСТО: Ситуација критична

Бивши председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп сматра да вероватноћа да ће се у САД догодити терористички напад износи 100 одсто, због, како је рекао, великог броја илегалних имиграната. "Наша земља иде у пакао због неспособних или лоших људи. Терористи пристижу неконтролисано из целог света... И постоји 100 одсто шанса да це доћи до великог терористичког напада у САД", рекао је Трамп на скупу у Невади.

Америчка војска (Илустрација: Pixabay)

Трамп је велики део говора посветио ситуацији на јужној америчкој граници са Мексиком, поново обећавши да ће "покренути највећу операцију депортације у Америци", преноси Ројтерс.

Према истраживањима јавног мњења, проблем имиграција и ситуација на јужној граници, коју је, од када је садашњи председник Џозеф Бајден преузео дужност 2021. године, прешао рекордан број миграната, представљају једно од главних питања на овогодишњим председничким изборима у САД.

Трамп је раније изнео своје противљење нацрту споразума о граници о којем се преговара у америчком Конгресу, а који је Бајден описао као "најчвршци и најправеднији" низ могућих реформи, који ће, ако буде усвојен, омогућити првом човеку земље да у ванредним околностима затвори границу.

"Лош договор о граници гори је од тога да нема никаквог", написао је Трамп на својој друштвеној мрежи Трутх, преноси Фигаро.

Лист наводи да је Бајден свој став о имиграцији пооштрио, надајући се да ће републиканци у Конгресу дати зелено светло за нови програм војне помоћи Украјини, али да је председник Представничког дома републиканаца Мајк Џонсон одбацио такве наде.

Додаје се да Трамп, у чијој је кампањи имиграција једна од главних тема, користи свој утицај на републиканце да блокира било какав споразум о помоћи Украјини.

Шта ће мађарска урадити ако Украјина изгуби рат, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА