Најновије

Почело! "Божја војска" кренула ка Тексасу! Драматичне вести из Америке, застрашујући конвој јури на границу!

Група чији су се чланови представили као "Божја војска" креће на јужну границу у знак протеста против рекордног броја миграната који су илегално прешли из Мексика.

Организатори наводе да желе да се "супротставе глобалистима" који су "дозволили мигрантима" да илегално преплаве земљу.

- Ово је библијски, монументални тренутак који је саставио Бог - рекао је један организатор током позива за планирање - преноси "Вајс њуз" .

- Са свих страна нас опседају мрачне силе зла - рекао је други.

Спремају се још три скупа

Група планира конвој који ће у сутра кренути из Вирџинија Бича за Тексас, након чега ће уследити три скупа 3. фебруара на локацијама у близини Игл Паса у Тексасу; Лума, Аризона; и Сан Исидро, Калифорнија.

Саопштење за јавност од 12. јануара позвало је све активне и пензионисане органе за спровођење закона и војску, ветеране, изабране званичнике, камионџије и друге „Американце који се придржавају закона да се придруже покрету. Њихов циљ је, тврди група, да „баце светло на очигледне опасности које представљају широко отворене јужне границе“.

Група жели мирне скупове, али је "Вајсу" признала да би демонстрације могле да измакну контроли.

- Схватамо да можда имамо инфилтраторе. Можда постоје неки људи који покушавају да нас сруше, који ускачу у конвој - провокатори - рекао је организатор Скоти Сакс.

Ескалација: Бајденова администрација и Тексас

Скупови се одржавају усред ескалације тензија између Бајденове администрације и Тексаса због напора државе да осигура границу.

Ове недеље подељени Врховни суд пресудио је да агенти граничне патроле могу да пресеку жицу коју су званичници Тексаса поставили на потезу од 30 миља у близини прелаза Игл, који је преплављен мигрантском кризом.

У четвртак 25 републиканских гувернера потписало је писмо којим подржава гувернера Тексаса Грега Абота , који је наставио да поставља оштру баријеру како би одвратио мигранте да прелазе преко места са великим прометом упркос пресуди највишег суда.

У децембру су службеници царине и граничне заштите имали рекордних 302.034 сусрета миграната на јужној граници, према подацима објављеним у петак.

РУСКА БАЗА КОЈУ НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Улажу се милијарде и много је важна

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА