Најновије

РУСКА АРМИЈА НА ТРИ ЛИНИЈЕ ФРОНТА УЛАЗИ ПО ДУБИНИ: Напредовање више не може да стане (МАПА)

У напетим и тешким борбама на фронту код Авдејевке, руска армија наставља своје напредовање. Примећује се повећана активност у борбама југоисточно од баштенске заједнице „Зарја“, североисточно од Бердичева и у региону Степовог. Према анализама украјинских војних стручњака, руске трупе су успеле да заузму стратешки важан шумски појас западно од железничке пруге североисточно од Бердичева, напредујући до 150 метара у дубину.

У области Степовог воде се ожесточене борбе са масовном употребом оклопне технике. Извештаји указују да су северно од села руске снаге напредовале за 200 метара у правцу Очеретина, додатно повећавајући притисак на украјинске одбрамбене линије.

У самом срцу Авдејевке, руске јединице у частном сектору су успеле да напредују за више од 100 метара, док на југу, од Водјаног, Оружане Снаге Руске Федерације настављају напад у три различита правца - ка Первомајском, Северном и у простору између ове две тачке.

Такође, воде се борбе на каскади рибњака, где се примећују одређени успеси руске армије. Генералштаб Оружаних Снага Украјине је јутрос саопштио да су руске снаге, уз подршку авијације, извеле укупно 18 напада у различитим областима, укључујући Новобахмутовку, Бердичев, Авдејевку, као и у регионима Первомајског и Невељског.

РУСКА АРМИЈА У САЧЕКУШИ ПРЖИ УКРАЈИНСКУ ПЕШАДИЈУ: Све је летело у ваздух (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА