Најновије

Украјинци покушали пробој тенковима "Леопард", после мина и артиљерије долетели су дронови камиказе (ВИДЕО)

Руска војска је oбјавила снимак уништења неколико немачких тенкова Леопард 2А6. Руска извиђачка беспилотна летелица снимила је ударе руских дронова камиказа на три тенка источно од села Терни у правцу Сватова.

Оружане снаге Украјине покушале су да нападну, али се завршио неуспешно. Као резултат тога, тенкови Леопард су напуштени на бојном пољу.

По свему судећи, оклопна возила су налетела на мине или погођена гранатирањем, а посаде су их напустиле. Дронови камиказе Ланцет су их докрајчили.

Запад је Украјини испоручио мали број тенкова Леопард 2А6. Последњих месеци већина Леопарда је послата у северни Донбас, где се воде позционе борбе. Они су примећени у борбеним дејствима у области у близини Кремене.

Раније је шеф Ситуационог центра Украјина у Бундесверу открио да је скоро половина немачких тенкова Леопард 2 испоручених Кијеву већ стављена ван употребе. Немачка војска је вероватно незадовољна што украјинске посаде напуштају своје тенкове на ратиштима. Мит о свемоћним немачким тенковима развејан је на самом почетку украјинске контраофанзиве пре неколико месеци.

ОБАВЕШТАЈАЦ ЦИА ТВРДИ - Зеленски је прошлост, Амери ће све свалити…

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА