Најновије

"Војни рок служи да се прикрије фијаско политике према КиМ"

Одлука о враћању војног рока служи за маркетиншке сврхе и за спиновање, да се прикрије “фијаско” са Бањском, косовским таблицама, и укидањем динара, каже капетан бојног брода у пензији Петар Бошковић, члан покрета Србија центар - Срце и некадашњи начелник Управе за односе са јавношћу Војске Србије.

Александар Вучић (Фото: принтскрин)

Он је казао да нико не поставља питање због чега је 12.000 људи напустило Војску у протеклих пет година, због чега није уведена активна резерва, шта је са добровољним служењем.

- Војска не живи под стакленим звоном. Војска живи идентично како се ствари дешваају у друштву - од непотизма, до тога да су на челу војске сада људи који својевремено нису могли да буду начелници одељења, а сада су генерали - рекао је Бошковић за Н1.

Бошковић каже да је у војсци од 1976. и да је "демагогија комуниста демократија, да не кажем потпуно либерална" у односу на "ово што раде нео-радикали".

Упитан да прокоментарише то што председник Александар Вучић говори да је купљено много опреме и наоружања, Бошковић пита - ко ће да вози тенкове?

Подсећа да оперативност о којој говори председник подразумева људски кадар који треба да управља тим средствима, за која каже да су купована "ад хоц". Упозорава да војска није васпитна установа, и да не каже да не треба уводити обавезни војни рок али да се не сме нарушавати професионализам, а за власт каже да би "они и кликер покварили, а не војску".

Улажите у стандард официра и војске и нећете имати проблем са попуном, рекао је Бошковић и упитао шта је рађено са резервом 12 година и зашто људи на добровољном служењу нису увођени у систем.

- Рећи ћу вам зашто, зато што када виде какви су услови живота и рада у војсци, наравно да неће да остану - казао је Бошковић.

За доделу станова у војсци рекао је да је "циркус" и да се станови додељују ономе ко се брже улогује на компјутер. Говори да је непотизам потпубно завладао војском.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА