Најновије

ЗАВЕТНИЦИ УПОЗОРАВАЈУ: Опасна дешавања на Космету од стране Куртија

Српска странка Заветници тврди да измене такозваног косовскog закона о држављанству представљају још један корак у великоалбанској политици и територијалним претензијама Приштине на југ Србије.

“Српска странка Заветници истиче да су најављене измене тзв. косовског Закона о држављанству, које ће Албанцима из Прешева и Бујановца олакшати стицање докумената лажне државе, још једна демонстрација великоалбанске политике Приштине и њених територијалних претензија према југу Србије”, наводе Заветници.

Заветници наводе да Куртијев режим, подржан из Тиране, финансира албанске структуре на југу Србије.

“Куртијев режим уз подршку Тиране већ годинама финансијски помаже албанске структуре у овим општинама и подстиче њихово субверзивно политичко деловање против Србије и њеног државног уређења. Лакше стицање тзв. косовског држављанства пружиће Приштини могућност да статус албанске мањине на југу користи за додатне уцене Србије по питању КиМ и мешање у њена унутрашња питања. Крајњи циљ јесте дестабилизација овог подручја и његова постепена интеграција са тзв. Косовом у границе Велике Албаније“ , пише у саопштењу.

Заветници захтевају од надлежних институција брзу реакцију на активности које угрожавају Устав Србије и територијалну целовитост.

“Позивамо надлежне институције да обрате пажњу на овај проблем и благовремено реагују на сваку активност која има за циљ подривање Устава Србије и непоштовање њене територијалне целовитости“, наводе Заветници.

Врањска котлина је кључна за сигурност Србије, па је потребно јачање државних институција у Врању као браници од потенцијалног великоалбанског екстремизма и окупљања Срба из јужних крајева.

“Подручје Врањске котлине је изузетно значајно за очување безбедности Србије и сигурности њеног народа. Држава би зато морала да ојача присуство својих институција у овом подручју, посебно у Врању које би требало да буде брана великоалбанском екстремизму и стожер окупљања Срба из свих јужних крајева”, додају Заветници у саопштењу.

РУСКА АРМИЈА ЗАУЗЕЛА ПОСЛЕДЊЕ ПОЛОЖАЈЕ И УТВРЂЕЊА: Још једна велика победа руске армије (МАПА)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА