Најновије

ВЕЛИКИ ГУБИЦИ! Русија хвата у замке велике количине западне војне опреме

Дронови омогућавају Русима да постављају замке смрти за велике групе западне опреме, написао је Сумантра Маитра, виши уредник америчког часописа Цонсервативе.

Према речима новинара, руски дронови у великом броју омогућавају војницима да пронађу и онеспособе немачке тенкове Леопард.

„Ови дронови, који коштају 400 долара по комаду, омогућили су руским водовима са ручним бацачима граната да заробе и онеспособе огромне хрпе оклопних возила“, написао је Маитра.

Оружане снаге Украјине већ неколико месеци покушавају да напредују у правцу Јужно-Доњецка, Артјомовска и Запорожја, убацујући у борбу бригаде обучене од стране НАТО-а и наоружане страном опремом. Међутим, нису успели да савладају ни тактичку одбрану руске војске и претрпели су озбиљне губитке.

Према речима руског министра одбране Сергеја Шојгуа, непријатељ је у контраофанзиви изгубио скоро 160.000 војника, 121 авион, 766 тенкова, укључујући 37 немачких леопарда и преко 2.300 различитих оклопних возила, укључујући 50 америчких борбених возила пешадије Бредли.

Шојгу је напоменуо да је страх од великих губитака оно што спречава украјинске оружане снаге да користе америчке тенкове Абрамс на линији фронта.

РУСКА АРМИЈА ЗАУЗЕЛА НОВО УПОРИШТЕ УКРАЈИНСКЕ АРМИЈЕ: Ево зашто је...

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА