Најновије

''БиХ земља апсурда и класичан фалсификат''

БиХ је земља апсурда и класичан фалсификат, што потврђује и чињеница да нико 31 годину након злочина у Кравици нико није одговарао за злочине над Србима, рекао је данас заменик председавајућег Савета министара БиХ Сташа Кошарац.

Република Српска (Фото: Влада РС)

Према његовим речима, Бошњаци се у правилу користе фалсификатима како би се приказали као једине жртве рата, а када представници из Републике Српске кажу да нису задовољни правосудним институцијама у БиХ, онда се јављају притисци на институције Српске.

- Зашто правосуђе не ради свој посао 30 година, а онда када Република Српска снагом аргумената, чињеницама и истином жели да то питање отвори на квалитета начин, онда имамо утицај странаца који минимизирају страдање српског народа и сваки пут под утицајем странаца имамо ситуацију да правосудни органи на нивоу БиХ ћуте на процесуирање злочина над српским народом - рекао је Кошарац новинарима у Кравици.

Он је указао и да је видљива спрега дела међународног фактора са бошњачким структурама заснована на томе да се направи фалсификат.

- Једино за шта им можемо одати признање је да су од БиХ направили фалсификат - истакао је Кошарац.

Кошарац је нагласио да ће представници Републике Српске и даље бити упорни, окупљени око српског народа, вредности и уставног капацитета, те да ће увијек имати универзални приступ према сваком злочину.

- А сигурно нећемо заборавити овакво понашање странаца мешетара који су произвели овакав однос према српском страдању у БиХ потпомогнути управо оним структурама које су биле дио структура "Исламске декларације", политичког, војног и полицијског врха тадашње РБиХ - истакао је Кошарац.

Он је упитао и како је могуће да правосуђе на нивоу БиХ, које је наметнуто одлукама високог представника и утицајем међународне заједнице нема универзалан приступ према сваког ратном злочину у БиХ?

- Ко је убио ове људе? Шта )амерички амбасадор у БиХ Мајкл) Марфи данас каже, а шта каже 11. јула? Шта каже за страдање Срба, а шта каже за страдање Бошњака? - упитао је Кошарац.

У братуначком селу Кравица данас је, у присуству председника Владе Републике Српске Радована Вишковића, освештан обновљени спомен-комплекс за регију Бирач у шта је уложено 100.000 КМ.

Након освештања, служен је парастос за 158 Срба из овог места и сусједних заселака страдалих у Одбрамбено-отаџбинском рату, од којих су њих 49 убиле муслиманске снаге из Сребренице под командом Насера Орића на Божић 1993. године.

Потом је одата почаст и положено цвеће уз спомен-крст у Кравици за 3.267 погинулих српских цивила и бораца из средњег Подриња и Бирча.

Помену у Кравици присуствовали су и потпредседник Народне скупштине Републике Српске Петко Ранкић, министар рада и борачко-инвалдиске заштите Данијел Егић, председник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић, те бројне делегације, као и породице страдалих и грађани Братунца и суседних општина.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА