Најновије

СКАНДАЛ ТРЕСЕ УКРАЈИНУ: Украјинска компанија снабдева руску војску тактичком медицинском опремом (ФОТО)

Служба безбедности Украјине (СБУ) је известила о разоткривању украјинске компаније која помаже Оружаним снагама Украјине, а која је истовремено послала тактичку медицинску опрему руској војсци.

СБУ (Фото: Председништво Украјине)

Украјинске снаге безбедности су утврдиле да је у периоду 2022–2023. компанија је превезла велике количине тактичких подвеза и завоја сопствене производње у Руску Федерацију у износу од више од 40 милиона гривни.

Рута снабдевања је пролазила кроз једну од европских земаља, где су оптужени основали контролисану компанију која је наручивала робу наводно за продају у ЕУ.

У ствари, по пријему поруџбине, страна компанија је послала тактичку медицинску опрему руским компанијама специјализованим за набавку муниције за руску армију.

Да би прикрио своје активности, власник украјинске компаније је био ангажован на „промоцији“ сопственог имиџа као волонтер који донира санитет за потребе Оружаних снага Украјине.

Претходно су украјински медији известили о претресима у компанији Кијевгума, која производи производе од гуме, латекса и силикона (укључујући и медицинску опрему).

Масовни напад на Западну Украјину погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА