Најновије

ТРИФКОВИЋЕВА ОТКРИВА: Како су "центри моћи" Ђорђу Мелони "окренули против Русије"!? (ВИДЕО)

Специфично је да украјинска страна гађа цивилне циљеве и управо док сам боравила у Белгороду, у тим нападима погинула је породица и мало дете од четири године. А новинар Спутњика и његова супруга су тешко повређени, рекла је Драгана Трифковић, директор Центра за геостратешке студије приликом гостовања у емисији Луча канала Прави одговор. 

Она је по повратку са дужег пута, изнела утиске из Белгорода и Бријанска, Рима, Женеве и Бејрута. 

- Боравила сам и у Бејруту, и цео Либан је економски дестабилизован. Они су практично били интегрисани у западни економски систем и америчка банка је имала монопол. Међутим, њихов банкарски систем је уништен у потпуности, јако се тешко одвијају плаћања рецимо у продавницама. Већина Либанаца са којима сам причала сматрају да је то освета Либану због улоге Хезболаха у сиријском рату – казала је она. 

Говорећи о западној дипломатији, истакла је да је она „насилна“, а да сами западњаци не поштују никакве писане споразуме.

- Имате западне силе за које је специфично то да где се они појављују, где они воде ратна дејства, тамо страдају цивили, па и новинари. И оно што је специфично је да не поштују никакве договоре који су потписани, као што је Мински споразум, или договор о стварању Палестине, што Израел игнорише – навела је Трифковићева. 

Приликом њене посете Риму, она је од пријатеља Италијана који води једну велику издавачку кућу, сазнала зашто је Ђорђа Мелони доласком на место премијера променила политику за 180 степени, и одустала од сарадње са Русијом. Како је навела, питала га је да ли је Мелонијева била лажна опозиција или „спавач“ 

Одговорио јој је: „Не, она јесте била права опозиција“. Али, како преноси Трифковићева његове речи, када је Мелонијева победила и дошла на власт, и када је имала састанак са западним центрима моћи, контролисаним из Вашингтона, рекла им је: „Ви мене не можете политички да уцењујете, немам никакву аферу иза себе, нисам корумпирана, немам никакве скандале и не можете да утичате на мене и условљавате моје ставове“. А они су јој одговорили: „Тачно је да немате аферу, нити сте умешани у корупцију, али...“

Шта су Ђорђи Мелони одговорили центри моћи, чиме су је то убедили да промени најављену политику према Русији, погледајте у емисији на каналу Прави одговор. 

Такође, сазнајте и које се све земље и региони широм света припремају за рат, као и да ли ћемо у томе учествовати и ми сами. 

Погледајте ову емисију:

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА