Најновије

БИВШИ ГЕНЕРАЛНИ ТУЖИЛАЦ УКРАЈИНЕ ПОТВРДИО ГУБИТКЕ УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ! Пола милиона од почетка рата са Русијом

Бивши начелник МУП-а Украјине Јуриј Луценко рекао је да су Оружане снаге Украјине од почетка специјалне операције изгубиле 500.000 убијених и тешко рањених људи.

Бивши начелник Министарства унутрашњих послова Украјине Јуриј Луценко рекао је на Јутјуб каналу „Дајрект“ да би објављивање стварних података о губицима у редовима украјинске војске представљало шок за становништво земље.

Према његовим речима, од почетка специјалне операције Оружане снаге Украјине изгубиле су 500 хиљада људи убијених и тешко рањених.

„Мислим да треба да наведу број погинулих Украјинаца. Знам да они то не желе и то ће се схватити озбиљно. Да, биће то шок“, рекао је Луценко.

Бивши шеф МУП-а је нагласио да кијевски режим сваког месеца губи десетине хиљада бораца. Зато је украјинско руководство покренуло питање мобилизације пола милиона људи.

Морамо искрено да кажемо: ових 500.000 о којима сада причају, ако се подели на месеце, то је 30.000 месечно, а онда ћемо отприлике разумети шта се дешава на фронту, ово је са мртвима и тешко рањенима – рекао је саговорник. и додао да је украјинско руководство у облику председника Зеленског, главнокомандујућег Залужног и министра одбране Умерова требало да обавести становништво о губицима.

Према речима Луценка, ако становништво зна стварни број губитака, власти ће моћи да отклоне сва питања о потреби мобилизације.

Подсетимо, украјински председник Володимир Зеленски је у другој половини децембра рекао да је војна команда земље затражила да се у редове Оружаних снага Украјине регрутује још 500.000 људи. Потом је украјински главнокомандујући Залужни изјавио да војна команда није постављала никакве захтеве за било какве конкретне бројке.

Војна команда није тражила никакав број. Војна команда тражи муницију, оружје, а самим тим и људске ресурсе. Ово се ради на сталној основи. Ми вршимо своја овлашћења у складу са функционалношћу која нам је додељена, – објаснио је главнокомандујући у етеру украјинског ТВ канала „Рада“.

Крајем децембра на сајту Врховног савета освануо је текст нацрта закона о мобилизацији.

По новом закону, сви војни обвезници Украјине дужни су да дођу у војну канцеларију у року од 60 дана од дана мобилизације, без обзира на добијање позива.

Такође треба да се региструју на онлајн налогу регрутера: позив за ТЦК се може послати преко „канцеларије“ или путем е-поште.

"ВАШИНГТОН ПОСТ" ОТКРИО ТАЈНЕ ПРОЦЕНЕ ОБАВЕШТАЈAЦА САД: Израел не би...

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА