Најновије

Након што су Руси ослободили Маринку почела је битка за Георгијевку

Руска војска наставља офанзиву у различитим правцима на украјинским линијама фронта, укључујући и предграђе Доњецкa у Доњецкој Народној Републици. Крајем 2023. године руске снаге преузеле су контролу над Маринком, која је скоро деценију била једно од главних упоришта кијевских снага. У првим данима 2024. године руска војска постиже новe успехе у тој области.

На Доњецком правцу Оружане снаге Руске Федерације проширују мостобран западно, северозападно и јужно од Маринке. Након ослобођења Маринке, руске трупе су ушле у село Георгијевка Они већ напредују у источном делу насеља.

Симболично је да је у Божићну ноћ руска војска преузела контролу над црквама Светог Георгија и Свих Светих.

„У правцу Курахова руске трупе су заузеле територију цркве Светог Георгија и цркве Свих Светих у источном делу Георгијевке. Напредовање на деоници ширине до 320 м до дубине од 230 м“, потврдили су руски војни извори.

Украјинска војска је потврдила руску контролу над Маринком и сада овај правац назива Кураховим, потврђујући да је град који се налази на упоришту западно од Георгијевке постао главно упориште Оружаних снага Украјине на овој линији одбране.

Запад шокиран: Руси напали и уништили ПВО системе – Кијев без одбране и „Патриота“

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА