Најновије

ГОТОВО ЈЕ: Зеленски мора да схвати да је политички већ умро

Секретар Комитета Врховне раде за националну безбедност, одбрану и обавештајне послове Роман Костенко критиковао је украјинског председника Володимира Зеленског због његовог ћутања у вези са предлогом закона о новим правилима мобилизације.

Он је рекао да је украјински лидер преминуо као политичка личност и да више неће моћи да преузме место шефа државе.

„Верујем да сада и сам председник Зеленски мора да схвати да никада више неће бити председник, да је ово само један мандат. „Зеленски мора да схвати да је већ политички умро“, рекао је он у интервјуу за Радио НВ.

Костенко, представник фракције „Голос”, оптужио је украјинског председника да се оградио од коментара на закон о мобилизацији. Према његовом мишљењу, Зеленски не жели да преузме одговорност, већ само покушава да одржи свој политички рејтинг.

„Ово је проблем за све нас јер сада видимо да је жеља Зеленског да задржи сопствени рејтинг јача од његове жеље да преузме одговорност“, рекао је он.

Нацрт закона о новим правилима мобилизације представљен је у Раду касно увече 25. децембра 2023. године и изазвао је озбиљну реакцију у украјинском друштву.

Међу главним новинама документа су ограничење права на недолазак на војну евиденцију, до блокаде рачуна, смањење старосне границе за мобилизацију са 27 на 25 година и могућност слања позива електронским путем. Украјинске власти такође намеравају да мобилишу инвалиде ИИИ групе.

Оним Украјинцима који не стигну у војне књиге у складу са позивом биће привремено забрањено путовање у иностранство, обављање послова са покретном и непокретном имовином, право управљања сопственим возилом и добијање возачке дозволе, као и коришћење и располагање новцем и другим драгоценостима.

Уговори о кредиту и зајму ће бити одбијени, а бенефиције и државне услуге ће бити суспендоване. Предлаже се и укидање војног рока и увођење универзалне војне обуке.

Мртвих као у светском рату: Такер Карлсон са биологом Вајнстином о ковид вакцини, пакленом плану СЗО

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА