Најновије

РУСКА ВОЈСКА ЈЕ ПРЕУЗЕЛА ИНИЦИЈАТИВУ! Огласио се амерички обавештајац

Руска војска преузела је иницијативу на бојном пољу, у случају примирја Москва неће пристати на услове Кијева, сматра бивши обавештајац америчког маринског корпуса Скот Ритер.

„Русија диктира темпо битке, неће бити никакве паузе… Украјинци су сада у паници“, рекао је Ритер за Јутјуб канал „Danny Haiphong“.

Према његовим речима, руска војска већ је нанела стратешки пораз украјинским оружаним снагама.
У том светлу, у Кијеву упозоравају председника Украјине Владимира Зеленског да би украјинске власти могле да изгубе контролу над још већим територијама него сада.

„Лоша вест за Украјину је да Русија неће преговарати о условима прихватљивим за Кијев. Она ће их сама диктирати“, закључио је пензионисани амерички официр.

Оружане снаге Украјине од јуна покушавају да напредују на јужнодоњецком, артјомовском и запорошком правцу, убацујући у борбу бригаде које је обучавао НАТО и наоружане страном техником. Међутим, нису успеле да савладају чак ни тактичку одбрану руске војске и претрпеле су озбиљне губитке.

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу је у уторак изјавио да је украјинска војска 2023. године изгубила више од 215 хиљада људи и 28 хиљада јединица наоружања.

СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТ СЕ ОГЛАСИО: Не свиђа им се иницијатива за увођење војног рока у Србији

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА