Најновије

"Српска ће једног дана бити у саставу јединствене српске државе баш као и и тренутно окупирана РСК"

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ данас се, на празник Св. Стефана и Дан Републике Српске, отвореним писмом обратио народу и руководству Републике Српске.

“Дан Републике Српске је симбол српске слободе и јунаштва. Република Српска и 9. јануар већ тридесет и две године су кост у грлу свим српским непријатељима. Овај дан је увек праћен тензијама и негативним реакцијама са свих страна, од свих српских непријатеља. Притисци којима је Република Српска била изложена ове године јачи су него икада. Неки Немац, Кристијан Шмит се зове, отворено прети Републици Српској и покушава да убеди некога да је Дан Републике Српске неуставан. Узалуд се труди.

Сви часни Срби су поносни на Републику Српску која је настала у одбрамбено- отаџбинском рату. У темеље Српске уграђено је више од двадесет хиљада углавном младих живота. Српска радикална странка је поносна на све борце који су се борили за српске националне интересе у бившој Босни и Херцеговини, посебно на добровољце Српске радикалне странке који су се часно борили, а неки и живот дали за ову српску државу. Асоцијација Ствараоци Републике Српске доделила је 24. октобра 2015. године  председнику српских радикала др Војиславу Шешељу „Октобарску споменицу 1991.“ за велики допринос у Стварању Републике Српске. Споменицу му је након повратка са службеног пута из Хага 11. јануара 2017. године уручио први председник Народне скупштине Републике Српске Момчило Крајишник. Ова Споменица служи на понос свим српским радикалима, али и обавезује. Заувек”, каже Шешељ.

Шешељ поручује да је Српска радикална странка увек је била и биће на страни Републике Српске и да ће непрекидно чинити све против утапања ове српске државе у унитарну Босну и Херцеговину.

“Оштро се противимо и насртајима на Републику Српску који, нажалост, долазе и од неких прозападних политичара у Србији и којима као и грађанину Шмиту смета обележавање Дана Републике Српске 9. јануара када и многе српске фамилије славе крсну славу Светог архиђакона Стефана. То јесте Дан када је 1992. године настала Република Српска и обележаваће се док је света и века. Тога дана створена је ова српска држава, која ће једног дана бити у саставу јединствене српске државе баш као и и тренутно окупирана Република Српска Крајина. Срећан ти рођендан, Републико Српска! На могаја љета!”, поручио је Шешељ.

Тешки губици страних плаћеника у украјинским редовима, ево колико их је још остало на фронту (ВИДЕО)

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА