Најновије

ПУНЕ РУКЕ ПОСЛА ФСБ-У: Повезани са Кијевом спремали хаос у Русији, пао огроман број хапшења

Федерална служба безбедности Русије (ФСБ) је спровела велику операцију у 78 региона земље, чији је циљ био спречавање активности агената повезаних са Кијевом, који су, по наводима руских власти, утицали на малолетнике да изврше масовна убиства у школама. Ево неколико главних детаља о овој операцији:

Задржано 39 особа: Радикални чланови деструктивних интернет заједница, које је Кијев наводно инструирао да подстичу младе у Русији на насилне акције, ухапшени су током операције.
Мете су били школски објекти: Притворени су углавном малолетници који су планирали нападе на своје наставнике и школске другове. Један од ухапшених је детаљно објаснио план за напад на своје колеге у школи.

Обука за коришћење запаљивих материјала: На објављеним снимцима, приказани су притвореници који су вежбали употребу запаљивих материјала, што указује на озбиљност намере и организације.

Видео снимци са признањима: ФСБ је приказала видео материјал са испитивања ухапшених, међу којима су и малолетници који су наводно примали инструкције од украјинских служби да изврше нападе на школске установе.

СИГНАЛ УПОЗОРЕЊА! Русија се спрема за дуготрајну конфронтацију са САД

Извор: Правда.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА