Најновије

РУСИЈА УПОЗОРАВА: Запад и Украјина спремају провокацију са хемијским оружјем у Сирији

Западне и украјинске специјалне службе спремају инсценирану примену хемијског оружја у Сирији, саопштила је прес-служба Спољнообавештајне службе Русије.

У саопштењу се истиче да провокацију са хемијским оружјем у Сирији припремају специјалне службе низа земаља НАТО и Украјине, заједно са терористичким формацијама у провинцији Идлиб.

„За антируску и антисиријску провокацију са хемијским оружјем у Сирији Запад ће вероватно ангажовати невладину организацију ‘Бели шлемови’, која се на сиријској територији ‘прославила’ обављањем прљавих послова за британске тајне службе“, истиче се у саопштењу.

План провокације у Сирији подразумева да ће милитанти бацити из дронова миниране контејнере са хлором током извођења напада Оружаних снага Сирије и руских снага на положаје терориста у идлибској зони деескалације, наглашава канцеларија.

У саопштењу се објашњава да ће активисти НВО снимити такозване последице инцидента и послати одговарајући апел међународним организацијама, као и наводна сведочења цивила, пребацујући одговорност за оно што се догодило на Сирију и Русију.

Такође се наглашава да Вашингтон и Лондон, свесни да је њихова политика наношења пораза Русији доживела неуспех, посебну пажњу посвећују подривању ауторитета Русије у државама Глобалног југа.

Истовремено, Спољнообавештајна служба верује да инсценирани хемијски напади у Сирији не само да неће помоћи Западу да придобије земље Глобалног југа, већ ће, напротив, ојачати њихово неповерење према САД и Великој Британији.

ВИШЕ НИШТА НЕЋЕ БИТИ ИСТО: Израелци ушли у Либан, нападнут и Дамаск, освета стигла у – Багдаду!

Извор: Спутник.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА