Најновије

ВИШЕ НИШТА НЕЋЕ БИТИ ИСТО: Израелци ушли у Либан, нападнут и Дамаск, освета стигла у – Багдаду!

Израелска војска бомбардовала је кућу у јужном либанском граду Daoudiya, убивши најмање 10 људи и ранивши пет других, јавља Либанонска национална новинска агенција, а преноси "Ал џазира". Сви убијени припадају породици Диаб, наводи NNA.

Подсетимо, израелски војници ушли су у Либан након што је војска објавила почетак “ограничене” копнене операције против Хезболаха.

Осим Либана, најмање две ракете типа Каћуша испаљене су на војну базу у којој се налазе америчке снаге у близини међународног аеродрома у Багдаду, рекла су два ирачка војна службена лица за Реутерс рано у уторак ујутру. Противваздушна одбрана пресрела је ракете, казали су.

Извори су рекли да је почетна истрага показала да су испаљене три ракете, укључујући једну која је пала у близини зграда које користе ирачке противтерористичке снаге, узрокујући штету и пожар на неким возилима.

Према тренутним информацијама, није било жртава. Ирак, један од ретких регионалних партнера и САД и Ирана, дом је за 2.500 америчких војника. Оружане групе у Ираку повезане с Ираном у више су наврата нападале америчке трупе на Блиском истоку од почетка рата у Гази, пише Реутерс.

Израелска војска ушла у Наблус на Западној обали

Израелске снаге ушле су у окупирани град Наблус на Западној обали у уторак рано ујутро, испаљујући метке и активирајући експлозивне направе док су упадале у куће, извештава новинска агенција Вафа.

Том приликом је рањен један Палестинац. Израелске снаге задржале су екипу хитне помоћи друштва Палестинског Црвеног полумесеца док су покушавали да лече једног мушкарца који је приведен заједно са другим мушкарцем. Израелске снаге ухватиле су трећег човека при упаду у подручја избегличких кампова Рафидиа, al-Makhfiyya и ал-Еин у западном Наблусу, извештава Wafa.

Сиријски медији: Три особе погинуле у израелском нападу, 9 повређено

Број погинулих у израелском ваздушном нападу на Дамаск порастао је на три, а повређено је девет особа, објавили су сиријски државни медији. Раније је државна телевизија објавила да је једна од њених телевизијских водитељки, Сафа Ахмад погинула у нападима.

Израелски ваздушни напад нанео је и значајну штету приватној имовини, додали су медији, а пренео Скај њуз.

Такође је објављено да је сиријска противваздушна одбрана оборила више ракета и дронова изнад Дамаска. Израел није коментарисао напад.

ПУТИН СЕ ВРАТИО ХИТНО У КРЕМЉ НА ВАНРЕДИ САСТАНАК: Украјинци добили зелено светло да гађају по дубини руску територују?

Извор: Нова.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА