Најновије

Орбан: ЕУ жели своје људе у Мађарској, али грађани ће се успротивити томе

Руководство Европске комисије и Европске народне партије желело би да свргне мађарску Владу и именује своје људе, који би испуњавали све захтеве Брисела што би означило крај суверене политике Мађарске, изјавио је премијер земље Виктор Орбан.

„Шефица Европске комисије госпођа Урсула фон дер Лајен и председник Европске народне партије господин Манфред Вебер изјавили су да би желели да смене мађарску Владу. Рекли су да им је потребна другачија Влада“, истакао је Орбан за радио „Кошут“.

Мађарски премијер је нагласио да је „одавно сматрао да они тако мисле, јер за то не мораш бити добитник Нобелове награде“, али такве отворене изјаве су „без преседана по бесрамности“.

Према његовим речима, Брисел би желео да види на челу Мађарске савез сачињен од „социјалиста и представника Народне партије“, а у среду је на седници „Фон Дер Лајен благословила ову брачну заједницу, док је Вебер био сведок“.

„Две стране су ставиле до знања да су спремне да испуне оно што тражи Брисел. То подразумева четири важне ствари: увући ћемо се у рат у Украјини, испоручиваћемо оружје и давати новац из мађарског буџета, пустити мигранте да уђу у земљу, укинути закон о подршци породици и деци и постаћемо део економског хладног рата. Овај споразум се одиграо пред нашим очима. То би означило крај суверене мађарске политике, наша Влада ће бити бриселска, изгледаћемо као оне даме и господа које смо тамо видели“, приметио је Орбан.

Мађарски премијер је још подвукао да ће се грађани земље успротивити „плану Брисела да у Будимпешту пошаље своје људе“ и неће бити само пасивни посматрачи.

Претходно, Орбан је представио посланицима у европском парламенту у Стразбуру програм мађарске Владе у ЕУ. Његов говор изазвао је оштру критику чланова ЕП, посебно шефице ЕК Урсуле фон дер Лајен, која је изјавила да ће Орбана на следећим изборима победити парија „Тиса“, која је део његове фракције, а под руководством новог мађарског опозиционара Петера Мађара.

Раније је Орбан изјавио да се Брисел према земљама учесницима ЕУ понаша као према провинцијама, говорећи им како да живе. Како је истакао, руководство Уније треба да поштује суверенитет европских народа.

НЕМАЧКА ДАЈЕ ВЕТАР У ЛЕЂА ПРИШТИНИ: Сад може у Савет Европе и без ЗСО

Извор: Спутник.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА