Најновије

ОРБАН: Фон дер Лајен и Манфред Вебер желе да сруше мађарску владу

Премијер Мађарске је изјавио да су на недавној дебати у Европском парламенту Фон дер Лајен и Вебер "игнорисали чињенице, били пуни мржње и нису бринули о Европи и европским становницима".

Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен и лидер Европске народне партије Манфред Вебер настоје да "сруше суверенистичку мађарску владу" и замене је "администрацијом у бриселском стилу", изјавио је данас мађарски премијер Виктор Орбан.

Орбан је за мађарски радио "Кошут", говорећи о недавној дебати у Европском парламенту (ЕП), пре које је обавестио посланике и званичнике ЕУ о председавању Мађарске ЕУ, изјавио да су Фон дер Лајен и Вебер "игнорисали чињенице, били пуни мржње и нису бринули о Европи и европским становницима", преноси МТИ.

Мађарски премијер тврди да је дебата била усмерена на рушење мађарске владе и на њено смењивање, као и да је било предвиђено да замена буде Клара Добрев из Партије европских социјалиста, док је Европска народна партија у влади желела Странку Тиса и њеног лидера Петера Мађара.

"Јасно је стављено на знање да желе ту коалицију", навео је Орбан.

Према његовим речима, и Добрев и Мађар су спремни да испуне захтеве Брисела да се Мађарска укључи у пружање војне помоћи Украјини, а подржавају и миграциону политику ЕУ.

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА