Најновије

Песков: Сигурно ће бити притисака на одређене лидере да не дођу на самит БРИКС-а

Непрестано се врши притисак на поједине земље како би се спречио развој њихових односа са Русијом, рекао је портпарол Кремља.

Биће покушаја да одређени светски лидери буду спречени да оду у Казањ на самит БРИКС-а, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"То ће се сигурно десити, јер се константно врши притисак на све земље како би се кочио развој односа са нашом земљом. Али, чињеница је да су све земље заинтересоване за развој те сарадње, јер је то у интересу свих народа", рекао је Песков, одговарајући на питање о покушају да се лидери других земаља одврате од доласка на самит.

Песков је приметио да се модел односа међу земљама који промовише Русија потпуно разликује од модела Колективног запада. Према његовим речима, руски модел се заснива на равноправности, на спремности да се узму у обзир заједнички интереси и солидарност међу земљама, преноси "Известија".

Међу лидерима који су добили позив да дођу на овогодишњи самит БРИКС-а је и председник Србије Александар Вучић. Председник Србије је рекао да ће се благовремено изјаснити о својој одлуци, али и је и даље непознато да ли је позив прихватио. 

У међувремену, потпредседник Владе Србије Александар Вулин потврдио је за РИА Новости да ће учествовати на овогодишњем самиту БРИКС-а.

Самит БРИКС-а се одржава у руском граду Казању од 22. до 24. октобра.

УКРАЈИНСКА АРМИЈА СЕ ПОВЛАЧИ ИЗ КУРСКЕ ОБЛАСТИ? Руска армија мора опрезно, ово је велика замка

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА