Најновије

Ау, шта овај човек ради: Ђоковић поставио нови светски рекорд, а сад напада јубилеј какав је виђен само три пута у историји

Новак Ђоковић је морао озбиљно да се намучи да сломи отпор Јакуба Меншика, али је на крају успео. Није никакво изненађење да му је то донело нови рекорд.

Колико пута смо већ говорили о томе да је готово немогуће у овој фази каријере да Ђоковић победи, а да не обори барем један рекорд.

Тако је било и овог пута јер је стигао до, веровали или не, 78 полуфинала мастерса. Примера ради многи други играчи заврше каријеру без да су икада успели да стигну до полуфинала, док други сматрају то једним од два или три највећа успеха. Ђоковић је то урадио 78 пута и тако дан након пензионисања Рафаела Надала направио додатну разлику у односу на њега.

Ђоковић је победом са 6:7(4), 6:1, 6:4 изборио 78. полуфинале и сада има два више у односу на легендарног Шпанца.

Сада је на реду још један велики јубилеј, две победе га деле од јубиларне 100. титуле. Да би се то десило неопходно је да 10. пут савлада Тејлора Фрица, а онда да дан касније буде бољи од Јаника Синера или Томаша Махача.

Ђоковић би тако ушао у ексклузивно Топ 100 друштво у које спадају још Роџер Федерер са 103 титуле и Џими Конорс који је рекордер са 109 титула.

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА