Најновије

ХАРИСОВА "ПОПЉУВАЛА" ОРБАНА: Сијарто жестоко реаговао - Будимпешта и Вашингтон "у клинчу"

Неприхватљиве су речи потпредседнице САД и кандидата за место лидера државе Камале Харис упућене мађарском премијеру Виктору Орбану, нагласио је мађарски министар спољних послова Петер Сијарто.
Сијарто

Сијарто

Ове недеље у касној емисији ЦБС Невс са Стивеном Колбертом, водитељ је говорио о томе како бивши председник Доналд Трамп воли да прича о својим блиским односима са Виктором Орбаном, Си Ђинпингом и Ким Џонг Уном.

Одједном, Харис је прекинула водитеља и назвала све наведене лидере диктаторима, аутократама и онима који се савршено могу описати као „убице“.

„Пре свега, ово је скандал. Скандал је тако говорити о мом премијеру. Ово је неприхватљиво. Ово је потпуно непоштовање не само за премијера, већ и за мађарски народ“, рекао је Сијарто у интервјуу за РИА Новости.

Министар је подсетио да је Орбан на функцији премијера већ 14 година вољом мађарског народа.

„Увек смо показивали поштовање према америчком народу и очекујемо да Американци покажу поштовање и према мађарској нацији. Оваква изјава показује потпуно непоштовање, што је неприхватљиво, посебно у односима између савезника“, додао је он.

Упитан да ли ће Харисови коментари имати икаквих последица по односе Мађарске и Сједињених Држава, Сијарто је рекао да то „дефинитивно није добар почетак“.

Прочитајте ОВДЕ шта је Медведев рекао о “Трамповом решењу Украјине”

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА