Најновије

Кремљ: Увреде Камале Харис на рачун Путина и других - модел који се све мање свиђа светској већини

Реторика кандидата Демократске партије за председника САД Камале Харис у вези с лидерима других држава представља суштину модела међународних односа који Вашингтон покушава да наметне свету, оценио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Највиши политички естаблишмент у САД очигледно је усвојио такву политичку културу. То је заправо суштина тог модела међународних односа који они покушавају да наметну целом свету и који се све мање свиђа светској већини“, рекао је Песков коментаришући изјаву Харис на рачун лидера Русије, Кине и Северне Кореје.

Раније је кандидат за председника САД из Демократске партије Камала Харис критиковала је свог републиканског ривала Доналда Трампа због података изнетих у Вудвордовој књизи и такође увредила руског председника. Критикујући Трампа због наводног контакта са Путином, Харисова је руског председника назвала „диктатором-убицом“. Сличне коментаре имала је и на рачун лидера Кине и Северне Кореје.

Песков је подсетио да се Путин „никада није спуштао до употребе увредљиве реторике против било кога, чак ни против лидера непријатељских држава“.

Европа у служби Вашингтона: Европска унија као продужетак НАТО-а

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА