Најновије

МЕМОАРИ НАВАЉНОГ ОТКРИВАЈУ: Опозиционар писао да ће "умрети у затвору"...

Мемоари преминулог руског опозиционог лидера Алексеја Наваљног, који ће бити објављени крајем месеца, откривају да је веровао да ће умрети у затвору.
Наваљни - тужна прича...

Наваљни - тужна прича...

Издавач Алфред А. Кнопф најавио је у априлу мемоаре, за које је рекао да је Наваљни на њима почео да ради док се опорављао од тровања и наставио да их пише касније у Русији.

"Провешћу остатак живота у затвору и ту ћу и умрети", написао је Невањни у марту 2022. године у мемоарима, додавши да неће имати са ким да се опрости и да никада неће видети своје унуке.

У одломку мемоара који је написао месец дана пред смрт, навео је да је на питање других затвореника и чувара зашто се вратио, одговорио да није желео да одустане од своје земље или да је изда.

"Ако ваша уверења нешто значе, онда морате бити спремни да се за њих заузмете и ако је неопходно жртвујете", закључио је Наваљни.

Њујоркер и Тајмс објавили су одломке из његове књиге "Патриот", која ће бити објављена 22. октобра.

Наваљни је у фебруару преминуо у руском затвору док је издржавао казну од 19 година због оптужби за випе кривичних дела, укључујући и вођење екстемистичке групе, за које је тврдио да су политички мотивисане.

Ухапшен је 2021. године по повратку из Немачке где се опорављао од тровања нервним агенсом за шта је кривио Кремљ, а од тада су му изречене три затворске казне.

Русија је негирала умешаност у његово тровање и смрт.

Издавач Алфред А. Кнопф најавио је мемоаре у априлу, а како је навео, Наваљни је на њима почео да ради док се опорављао од тровања и наставио да их пише касније у Русији.

Прочитајте ОВДЕ шта је Трамп рекао о “убијању миграната”

Извор: РТС / Гардијан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА