Најновије

ОПКОЉЕНО 1500 УКРАЈИНАЦА: Општи хаос код Олговке

У Курском селу Олговка руска војска је опколила око три чете украјинских војника са укупним бројем до 1,5 хиљада људи. Удаљеност од Олговке до украјинске границе ваздушне линије је око 19 километара.

Оружане снаге Русије почеле су активна дејства на неколико сектора Курског фронта одједном.

Напад 155. бригаде руске војске са предграђа Коренева у правцу Зеленог Шљаха приморао је јединице Оружаних снага Украјине да се повуку из Олговке у правцу југоистока. Међутим, они су имали веома мало времена да се систематски повуку на југоисток.

У области Олговке, број оплољених украјинских војника може да се креће од једне до три чете.

Претпоставља се да су у рејону Олговке одсечене украјинске групе са потенцијалном припадношћу 22. механизованој бригади и 82. засебној ваздушно-десантној бригади, као и другим јединицама.

Такође, према речима војних старешина, руске јединице спроводе акције чишћења у пет насеља – Љубимовка, Шептуховка, Леонидово, Михајловка и Зелени Шљак.

Оружане снаге Украјине већ напуштају село Леонидово. До сада у малим групама, на оклопним возилима. Истовремено, резерве се довлаче до границе из Сумске области. Оружане снаге Украјине су прошле недеље покушале да испоруче опрему и муницију својој групи у Олговку, али је конвој на аутопуту био покривен ватром руске артиљерије и беспилотним летелицама.

Подсетимо, проблеме Оружаних снага Украјине на Курском правцу данас је потврдио и генерал Алаудинов. Командант „Ахмата“ је известио да се фронт овде срушио у десет области одједном.

Извор: Тв Фронт 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА