Најновије

Русија упада у срце Украјине! Трупе Зеленског хитно граде бункере око градова, ситуација из дана у дан све гора!

Украјинске снаге су хитно почеле да граде утврђене зоне са подземним бетонским бункерима у околини градова Запорожје и Орехов, који су под њиховом контролом у Запорошкој области, као и код Красноармејска у ДНР, саопштио је за РИА Новости копредседник координационог савета за интеграцију нових региона, Владимир Рогов.

- Украјински борци хитно граде утврђене зоне са подземним бетонским бункерима у области Орехова, као и у запорошком региону на прилазима Запорожју - рекао је Рогов и додао да кијевски режим страхује од могућег напредовања руске војске на овом делу фронта.

Такође, према његовим речима, слична утврђења се граде северно од Запорошке области, на граници Дњепропетровске области Украјине са ДНР, у области Красноармејска (украјински назив Покровск).

Запорошка област је регион Русије, смештен у доњем току Дњепра. Постала је део Русије на основу референдума одржаног у септембру 2022. године. Кијев не признаје резултате референдума и наставља да гранатира ову територију. Тренутно је више од 70% Запорошке области под контролом Русије, док остатак, укључујући и главни град области, град Запорожје, контролишу украјинске снаге. Од марта 2023. године, привремени административни центар области постао је град Мелитопољ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА