Најновије

РУСКА АРМИЈА ОСЛОБАЂА ПРВИ ВЕЛИКИ ГРАД: Акција која ће донети велики помак у овој операцији

Руски војни аналитичари истичу да би судбина сукоба у Украјини могла бити одлучена на јужним фронтовима, где се очекују велике битке за Запорожје, Херсон, Николајев и Одесу.

Пуковник Јуриј Катјонок и војни експерт Александар Ивановски сматрају да ће први кораци бити усмерени ка пробоју украјинске одбране у области Велике Новоселке, чија је утврђења Украјина изградили за одбрану од напада с југа, док су сада руске снаге усмерене са истока и севера.

Катјонок верује да би битка за Велику Новоселку могла почети у блиској будућности, напомињући да украјинске снаге, без обзира на природне предности положаја, тешко могу одржати контролу над овим насељем. Са висова северног дела Велике Новоселке, руским снагама је омогућен увид у мостове и бране, што би могло допринети брзом пробоју.

Ивановски предвиђа да ће велики офанзивни талас руских снага ка Запорожју ићи из неколико праваца. Он сматра да ће Запорожје бити први већи град под контролом Русије, што ће отворити пут ка црноморским областима, укључујући Херсон и Одесу. Према Ивановском, губитак приступа Црном мору био би кључан ударац за Кијев, који би тиме изгубио виталне транспортне и економске линије ка свету.

„Након што Кијев изгуби приступ мору и дунавским лукама, његова судбина ће бити одлучена,“ уверен је Ивановски.

ПАКАО ШИРОМ ГРАДОВА УКРАЈИНЕ: На удару Зеленског Киејв, Одеса, Лавов

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА