Најновије

ШАХИНИ ТВРДИ: ЗСО ће морати да се формира - после америчких избора стиже решење! (ВИДЕО)

Председник "Пословне алијансе Косова", Агим Шахини, оцењује да ће "Косово" морати да формира Заједницу српских општина, а да ли ће она имати слична овлашћења као Асоцијација косовских општина, мање или више од тога, како додаје, треба да буде решено на политичком нивоу и тако да не буде угрожен Устав Косова.
Шахини

Шахини

Он каже и да све зависи од предстојећих избора у Сједињеним Америчким Државама.

"Мислим да ће решење на крају доћи од САД и од новог америчког председника. Не знам ко ће то бити. Ми треба да се вратимо и на споразум из Беле куће који је јако важан и који су прихватили и председник Србије и тадашњи премијер Косова Авдулах Хоти. Мислим да ћемо доћи до споразума и да ћемо морати да формирамо Асоцијацију", наводи Шахини за Косово онлајн.

Како додаје, Влада Косова је имала прилику да понуди нацрт статута ЗСО, што није учинила, а када је нацрт добила од Европске уније, добила је нешто што није могла да прихвати.

"Какву Заједницу српских општина тражи Србија, а какву нуди Косово - то су две тачке које никако не могу да се поклопе. Међутим, и у Бриселу и у Охриду Влада Косова је, као што знамо, прихватила споразуме, а српска власт није. После тога се десила и Бањска и многе ствари које нас сваки дан удаљавају од споразума из Брисела и Охрида", закључује Шахини.

Погледајте шта Шахини све каже:

Погледајте ОВДЕ снимке борбених акција руске војске у Курској области

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА