Најновије

УНИШТЕН БРОД СА НАТО ОРУЖЈЕМ: Кренуо из Румуније у Украјину - Искандер прецизан, најмање седам мртвих!

Прецизним ударом руског Искандера уништен је брод под панамском заставом, који је превозио оружје за украјинске оружане снаге из румунске луке у Одесу, пише Милитери Воч Магазин (Military Watch Magazine).
Искандер

Искандер

Два чамца украјинске граничне службе потонула су заједно са контејнерским бродом, чиме се број жртава међу украјинским снагама попео на седам.

Напад руског балистичког ракетног система Искандер-М погодио је контејнерски брод “Схуи Спирит” који је пловио под панамском заставом, а који је наводно превозио оружје из румунске луке Констанца у Одесу.

Констанца је постала једна од главних транзитних тачака западног оружја на путу у Украјину, а удар је наводно уништио веома вредан ресурс. Ракетни удар је изазвао секундарне детонације на местима истовара, услед чега су потонула два чамца украјинске граничне службе, а број жртава међу украјинским снагама достигао је седам, пише Милитери Воч Магазин.

Русија наставља да користи Искандер-М и варијанте авиона 9К720 да неутралише драгоцено западно оружје које се преноси Украјини, посебно системе противваздушне одбране Патриот. Подсећамо, прекјуче је уништен амерички Патриот систем управо ударом пројектила Искандер-М ракетног система.

Опрема западне производње игра све важнију улогу у војним операцијама Оружаних снага Украјине од средине 2023. године, а присуство западних извођача и особља на терену је од фундаменталног значаја. Осигурава брзу употребу софистицираног наоружања испорученог из иностранства у текућој кампањи против Русије, наводи Милитери Воч Магазин.

Прочитајте ОВДЕ шта је Медведев рекао о “Трамповом решењу Украјине”

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА