Најновије

НЕМАЧКА НЕ ВЕРУЈЕ У УКРАЈИНСКУ КОНТРАОФАНЗИВУ: Берлин више неће слати тешку војну опрему Кијеву?

Немачки лист пише и да је Зеленски, током последњег састанка са Шолцом у Берлину, изнео два захтева.

Министарство одбране Немачке сматра да Кијев неће моћи да изведе контраофанзиву у блиској будућности, а Бундесвер нема више тешке војне опреме који би могао да пребаци Оружаним снагама Украјине, пише лист "Билд" позивајући се на сопствене изворе.

Како се наводи, министарство "не верује да ће Украјина ускоро моћи да изведе контраофанзиву", а истовремено, оцењују извори, "немачка војска више неће снабдевати Кијевм тешком војном опремом".

"Пребацивање је завршено", наводи лист речи извора из Министарства одбране Немачке. 

Стога, наставља "Билд", Кијев више неће бити снабдеван тенковима "леопард 2", иако Бундесвер и даље има готово 300 примерака овог оклопњака, а исто важи и за борбена возила пешадије и самоходне хаубице.

Вреди подсетити да је немачки канцелар Олаф Шолц 11. октобра на заједничкој конференцији за новинаре са Владимиром Зеленским, најавио да ће Немачка, заједно са својим партнерима, обезбедити Украјини пакет војне помоћи у вредности од око 1,4 милијарде евра до краја године.

Према речима Шолца, пакет ће укључивати нове системе ПВО, попут ИРИС-Т и "скајнекс", затим самоходне противавионске топове "гепард", тенкове, самоходне хаубице точкаше, оклопна возила, борбене беспилотне летелице, радаре и артиљеријске гранате.

Међутим, "Билд" ове речи немачког канцелара о "новим милијардама помоћи Украјини" назива гласинама и истиче да су у питању суме новца и пројекти који су "одобрени и финансирани још прошле године".

Немачки лист пише и да је Зеленски, током последњег састанка са Шолцом у Берлину, изнео два захтева - да се дозволе удари по циљевима дубоко унутар територије Руске Федерације, за шта би између осталог биле потребене немачке ракете "таурус", и да се Украјини добри убрзани пријем у НАТО.

Напомиње се да немачки канцелар није рекао категорично "не", али ни да није било ни позитивног одговора.

ТРАМП БЕЗ ЗРНА ШАЛЕ НАЈАВИО ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Почеће у наредна три, четири месеца

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА