Најновије

Нови наслови у Чаробној књизи!

Чаробна књига нам је припремила сјајне наслове за октобар. Сајам књига је све ближи а то је прилика да се почастите новим насловима.

Фото: Чаробна књига


Домаћа књижевност:

Између трудова – Владимир Копицл

Пет новела у овој збирци Владимира Копицла исприповедано је аутентичним, препознатљивим гласом наратора који свет посматра врло проницљиво, сатирично и хумористично. А тај свет представља нашу стварност, којом често нисмо задовољни и која нас често притиска, што, наравно, не значи да се њоме, таквом каква је, не вреди поиграти. Тако да ће читалац у овим причама наићи на уримовану НАТО агресију, на псе који расуђују разложније него људи, на занимљиве љубавне вишеуглове и комшијске бабе које раде за обавештајну службу. И још много тога, некад шаљивог, некад трагичног.

Фантастика:

Муртаг – Кристофер Паолини

Муртаг је дугоочекивани повратак у свет Ерагона, једног од највољенијих серијала епске фантастике из пера једног од најмлађих бестселер писца свих времена - Паолини је први роман у серијалу написао са само 16 година, а књига је потом провела више од две године на престижној Њујорк тајмсовој бестселер листи. Муртаг прати Ерагоновог полубрата који, прогнан због својих злочина, мора да пронађе своје место у свету коме прети нова опасност.

Елрик од Мелнибонеа 4 – Мајкл Муркок

Елрик од Мелнибонеа још је један од серијала који је опште познат међу љубитељима фантастике, а четврти том представља завршницу главног наратива о првом антихероју и лику који не само да представља једну од највољенијих творевина у целокупном жанру фантастике већ је и лик који је изнедрио небројене "копије" било да говоримо о ликовима из дела Џроџа Мартина, Стивена Ериксона, Анџеја Сапковског или многих других, мање познатих аутора.

Приорат наранџиног дрвета – Саманта Шенон

Приорат наранџиног дрвета једна је од оних књига по којој је жанр епске фантастике постао познат и вољен. Смештен у веома разрађен и живописан свет који црпи инспирацију из богате фолклорне баштине о најфантастичнијим бићима икада смишљеним - змајевима - и посвећујући посебну пажњу битним разликама између митова о њима који се испредају у Европи и Азији (европски змај бљује ватру и углавном је зао, док је далекоисточни водено створење које помаже људима), списатељица Саманта Шенон гради раскошну мрежу политике, магије, мита и религије која ће подједнако бити интересантна фановима Толкина и Џорџа Мартина.

Летописи Нарније – К. С. Луис

Комплетни Летописи Нарније - о Луисовој Нарнији нема много потребе причати јер је ипак у питању једно од највољенијих дела дечје и фантастичне књижевности. Потпут Толкиновог Господара прстенова или Краља бившег и будућег Т. Х. Вајта у питању је класик светске књижевности који је давно превазишао било какву жанровску окосницу. Чаробна књига је уочи јубилеја поводом 75 година од првог објављивања припремила прво сабрано, тврдокоричено издање овог серијала, у којем - поред оригиналних илустрација Полин Бејнс такође имамо свих седам романа поређаних у низ који је сам аутор К. С. Луис преферира и у том смислу ово представља најаутентичније издање на српском до сада.

Смртоносно образовање (Соломонаријум, лекција прва) – Наоми Новак

Смртоносно образовање (Соломонаријум, лекција прва) - први роман у фантастичној трилогији изузетно популарне списатељице Наоми Новик представља посебан поџанр фантастике који је све присутнији на тржишту, а то је жанр "мрачне академије" која спаја магију, готичку књижевност, трилер и хорор и пакује их у миље академских зидова славних (реалних и измишљених) академских здања. Налазећи инспирацију у румунској легенди о о школи за зле чаробњаке, Наоми Новик пише својеврсну верзију Харија Потера, ако би серијал био написан из перспективе лорда Волдемора пре него што је постао мрачни господар, и ако би он такође био тинејџерка, а Хогвортс био свестан и имао непоколебљиву намеру да побије све своје полазнике.

Трилер: 

Човек из воза у 6.20 – Дејвид Балдачи

Човек из воза у 6.20 - Иако није фантастика јесте роман једног фантастичног писца и вероватно једног од највећих аутора трилера. Роман Човек из воза у 6.20 представља повратак на велика врата Дејвида Балдачија пред српску читалачку публику и открива нам корумпирани свет макрофинансија из перспективе какву никада раније нисмо видели. Балдачи је потпуно у свом елементу, а читаоци ће уживати у комбинацији узбудљиве акције, озбиљног мозгања и неочекиваних обрта.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА