Најновије

РУСКА АРМИЈА У НАЛЕТУ ЗАПЛЕНИЛА БЛАГО! Украјинци кад су видели трупе кренули да беже, све оставили иза себе (ВИДЕО)

Руска армија саопштила је да је током недавних борби запленила „Старлинк“ сателитску комуникациону опрему, коју су у повлачењу оставиле украјинске снаге. У објави, руска војска наводи да је непријатељ напустио вредну технолошку опрему, која ће сада бити стављена у службу руских трупа.

„Узели смо играчке које је непријатељ оставио у бекству и искористићемо их у праве сврхе,“ наводи се неофицијалном саопштењу, наглашавајући да ова заплењена опрема може играти значајну улогу у побољшању комуникационих могућности на фронту. „Старлинк“, који је у власништву компаније СпејсИкс, оригинално је намењен за одржавање интернет комуникације на великим удаљеностима и у ратним зонама, што је постало критично за обе стране у сукобу.

КФОР РЕКАО НЕ КУРТИЈУ! Тиче се административне линије на Космету

Стручњаци истичу да би овај плен могао бити користан руским снагама у постизању предности на информационом и комуникационом плану, посебно у областима где традиционална инфраструктура није доступна или је уништена. Заплењена опрема ће, како се наводи, омогућити руским снагама брже и ефикасније комуникације у ратним условима, потенцијално умањујући зависност од традиционалних средстава и побољшавајући координацију на бојишту.

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА