Најновије

СИРЕНЕ НА СЕВЕРУ ИЗРАЕЛА: Борбе Хезболаха са израелским снагама у јужном Либану (ВИДЕО)

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су да су током протекла 24 сата, напали око 200 циљева у различитим областима Либана и убиле десетине бораца Хезболаха.

Либанска група Хезболах саопштила је данас да се протекле ноћи двапут сукобила са израелским трупама у близини пограничног села Рамија у јужном Либану.

"У знак подршке нашем отпорном палестинском народу у Појасу Газе, њиховом храбром и племенитом отпору у одбрани Либана и његовог народа, борци Исламског отпора су у недељу детонирали експлозивну направу на израелске непријатељске војнике,док су покушавали да уђу у област Тел ел Мудавар у граду Рамија",наводи се у саопштењу.

Додали су да су тренутно у току сукоби средњег интензитета уз употребу ватреног оружја и митраљеза.

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) за сада се нису оглашавале у вези са саопштењем Хезболаха.

Истовремено, сирене за упозорење на претећи ракетни напад из Либана активиране су јутрос у Хаифи, Акри и околним општинама на северу Израела.

Са друге стране, Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су да су током протекла 24 сата, напали око 200 циљева у различитим областима Либана и убиле десетине бораца Хезболаха.

"У протекла 24 сата, израелске трупе су уништиле десетине терориста, откриле тунелске мине и разне врсте наоружања, укључујући лансере, противтенковске пројектиле, муницију и још много тога", навели су.

Осим тога, како су додали ИДФ су пресреле пет ракета испаљених у недељу ујутро на север Израела.

Израелска војска: У кућама цивила у јужном Либану пронађено сакривено оружје Хезболаха
Израелске оружане снаге (ИДФ) на југу Либана су откриле више десетина складишта са оружјем сакривеним у кућама цивила, саопштила је данас израелска војска.

Оружје су открили припадници борбеног тима 8. бригаде и елитне противтерористичке јединице ЛОТАР које делују на југу Либана, пренео је Тајмс оф Израел.

На снимцима које је објавила војска виде се складишта са минобацачким гранатама, минама, пушкама Калашњиков, магацинима и непробољним прслуцима.

ИДФ је саопштила да су такође пронађене антитенковске ракете Корнет, као и да је ово оружје намењено за елитне снаге Радван либанског покрета Хезболах.

У саопштењу се додаје да су трупе које су нашле складишта оружја извеле знатан број операција против Хамаса у Гази током протекле године, као и да делују у саставу 91. дивизије на источном крилу копнених операција ИДФ на југу Либана.

ТРАМП БЕЗ ЗРНА ШАЛЕ НАЈАВИО ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Почеће у наредна три, четири месеца

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА