Најновије

„Сутра, и сутра, и сутра“ : На листи 100 најбољих књига XXI века Њујорк тајмса

Роман који брише границе између стварности и виртуелног света

Фото: Вулкан

Вулкан издаваштво је објавило књигу која је само две године након објављивања ушла на листу 100 најбољих књига XXI века Њујорк тајмса – „Сутра, и сутра, и сутра“ америчке списатељице и сценаристкиње Габријеле Зевин. „Сутра, и сутра, и сутра“ није љубавна прича, али јесте прича о љубави, ода нашој потреби да волимо и будемо вољени, љубавно писмо животу са свим његовим лепотама и изазовима. Овај наслов можете набавити по сниженој цени у оквиру Вулкановог сајма књига (ВСК), који ће се од 10. до 20. октобра одржати на сајту vulkani.rs  и у свим књижарама Вулкан.

Габријела Зевин користи фразу „сутра, и сутра, и сутра“ из Шекспировог меланхоличног монолога, који говори о немилосрдности живота, да истражи могућност бесконачног препорода и бесконачног искупљења. У виртуелном свету, смрт није крај, а губитак је само нова прилика да се покуша поново; ту су бескрајне шансе, бескрајни нови почеци.


У овом узбудљивом роману, двоје пријатеља – често заљубљени, али никада љубавници – састају се као креативни партнери у свету дизајна видео-игара, где им успех доноси славу, радост, трагедију и, на крају, неку врсту бесмртности.

Једног хладног јутра 1995. године, Сам Масур међу гомилом људи на станици подземне железнице угледа њу: Сејди Грин. Осам година је прошло од свађе која је прекинула њихову везу, веома блиску али и крхку.
Један поглед био је довољан да та веза поново постане снажна, и они ускоро почињу да раде оно што обоје воле: да заједнички стварају виртуелне светове. Појединачно, њихови пројекти су фрагментарни и недовршени; заједно дају живот чаробним универзумима. Тако је створена револуционарна видео-игрица која их претвара у звезде и свет преко ноћи постаје њихов. Али ни то не може да их заштити од свега што живот носи. Њихов однос постаје зрелији, интимнији, али ни он није имун на тежину новца, славе, љубоморе, дволичности, личних амбиција.
И опет ће се изгубити, Сам и Сејди. Али сваки пут ће пронаћи пут који ће их вратити једно другом. И сваки пут ће почети изнова. Јер, упркос свађама и неспоразумима, постоје сродне душе повезане осећањем које може да превазиђе сваку препреку: љубав која није љубав, већ је много више.

И док је неко само „сиромашан играч“ у игри живота, у виртуелном свету, игра живота никада не престаје. То је оно сутра, и сутра, и сутра... могућност бесконачног поновног рођења, бесконачног искупљења.

Ова књига је изазвала велико одушевљење читалаца и освојила престижне награде попут Гоодреадс Цхоице у области фикције. Габријела Зевин, позната по својој способности да осветли дубоке аспекте људске природе, у овом роману истражује концепт који је истовремено и тајанствен и инспиративан. Њен десети роман, „Сутра, и сутра, и сутра“  постао је бестселер Њујорк тајмса и био је књига године на Амазону, број 1 на листи књига године часописа Тајм и добитник је бројних других награда.

„Сутра, и сутра, и сутра“ – роман који дубоко промишља о нашој потреби да се повежемо, да будемо вољени и да волимо доступан је на сајту и у књижарама Вулкан широм Србије.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА