Најновије

УКРАЈИНЦИ ОТКРИЛИ: Ево зашто је украјинска војска изгубила Угледар!

Тешка прича ратних дана...

Почетком октобра украјинске одбрамбене снаге, под притиском Русије, биле су принуђене да се повуку из Доњецке области, коју су браниле од почетка инвазије у пуном обиму.

Војници 72. одвојене механизоване бригаде, која је бранила град, испричали су за Кијев пост, који су разлози довели до губитка Угледара.

Руси су променили тактику, ослањајући се више на пешадију. 

Како су украјинске оружане снаге брзо уништиле опрему освајача користећи беспилотне летелице, Руси су почели више да се ослањају на пешадију као заклон, рекао је један од бораца.

"Они су возили борбена возила пешадије на размаку од 200 метара. Тада су се мале групе пробијале до уништених возила, постављајући земуницу и користили су заклон од 200 метара из једног возила у друго", рекао је војник.

Главни проблем бранилаца Угледара био је недостатак свежег појачања, рекао је један од официра бригаде: "Постојала је линија одбране. Прошла је кроз мине, али када нема ко да је држи, не помаже много".

Како је приметио војни аналитичар Сергеј Кузан, други фактор за пад Угледара била је активна употреба вођених бомби од стране Руса.

"Угледар се налази у центру степе. Сва логистика је на видику. Чим су Руси приметили покрет, лансирали су тактичке летелице, које су бацале бомбе и уништавале све. Њихове летелице су имале слободу јер ми нисмо могли да погодимо њихове аеродроме, а ми смо их бацили", рекао Кузан.

Извор: РТС 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА