Најновије

За све љубитеље Хари Потера: Велико изненађење из Чаробне књиге

За све љубитеље Хари Потера следи право изненађење. Чаробна књига се постарала да нас током октобра обрадује са два сјајна издања, намењена свим генерацијама. И Сајам књига се ближи и можда су баш ово наслови којима ћете почастити своје вољене или себе!

Фото: чаробна књига

Божић у Хогвортсу, Џ.К. Роулинг

„Приближавао се Божић. Једног јутра средином децембра Хогвортс је освануо под снежним покривачем дебелим више од метра.“

Ово је почетак дванаестог поглавља књиге Хари Потер и Камен мудрости и дирљиве приче о Харијевом првом Божићу у Хогвортсу. Од Велике сале украшене величанственим јелкама до пријатних вечери у грифиндорском дневном боравку и радости поклона на божићно јутро, то је празник пун топлине, другарства, добре хране и чаробних изненађења која Хари никад неће заборавити.

Најлепши тренуци једне од највољенијих књига свих времена, Хари Потер и Камен мудрости, испричани су речима директно узетим из књиге Џ.К. Роулинг и илустровани дивним сликама Зији Гао, тако да читава породица може уживати у овој очаравајућој новој празничној традицији.

Зији Гао је рекла: „Као безброј деце широм света, и ја сам одрасла уроњена у странице Харија Потера, верујући да би се мој магични сан једног дана могао остварити. Иако ме сова која доноси писмо о пријему у Хогвортс није пронашла, сматрам да сам имала изузетну срећу да постанем једна од илустратора овог вољеног серијала књига, те да сопственом визијом допринесем грађењу његовог света. У овој књизи проткала сам елементе из очаравајућег чаробњачког света и традиционалног божићног славља. Желим да омогућим свеобухватно визуелно искуство сваком детету и одраслој особи која жуди да проведе срећан Божић уз Харија и његове пријатеље у Хогвортсу.ˮ

Званични Хари Потер кувар 2, Џоана Фароу

Упустите се у кулинарско путовање кроз Хогвортс и остатак чаробњачког света у овом званичном кувару инспирисаном филмовима о Харију Потеру! Ова предивна књига препуна је фотографија у пуном колору и садржи више од 40 рецепата – што слатких, што сланих – укључујући грицкалице, десерте, напитке и оброке достојне хогвортске гозбе!

Спремите пикантне палачинке „хрскава совина пошта”, Хагридов огроман и обилат паприкаш, брауни-плавушане Драка Мелфоја, мач-ражњиће сер Кадогана, троловски слина-смути и многе друге специјалитете! А успут ћете добити информације о нутритивним и дијететским својствима, као и о безглутенским, вегетаријанским и веганским варијантама.
 
Овај кувар садржи и мноштво кулинарских упутстава и савета за најмлађе који желе да постану кувари, као и за љубитеље Харија Потера!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА