Најновије

ИРАН: Не желимо рат, али га се не плашимо

Техеран тежи праведном миру у Појасу Газе и Либану, саопштио је ирански министар спољних послова Абас Аракчи.

Иран тежи миру, али је спреман за рат и не плаши га се, рекао је ирански министар спољних послова Абас Аракчи на заједничкој конференцији за новинаре са ирачким колегом у Багдаду.

Он је истакао да ће Техеран ће уложити напоре да успостави мир у Појасу Газе и Либану, објавио је Телеграм канал иранске владе, преносе РИА Новости.

"Апсолутно смо спремни за ратно стање, не плашимо се рата. Међутим, ми не тежимо рату, ми тежимо миру и уложићемо напоре да (успоставимо) праведни мир у Гази и Либану", рекао је он.

Израел је обећао узвратни ударац након што је Иран првог октобра спровео масовни ракетни напад као одговор на убиство високих званичника Хамаса, Хезболаха и једног генерала Корпуса гарде исламске револуције, тврдећи да ће одговор Тел Авива бити "смртоносан, прецизан и изненађујући".

Иран је тврдио да је гађао само војне објекте, а извештаја о цивилним жртвама у Израелу није било. Једина пријављена жртва био је Палестинац који је наизглед усмрћен остацима иранског пројектила.

Амерички Ен-Би-Си њуз је, позивајући се на америчке званичнике, јуче јавио да је Израел сузио списак могућих иранских мета и да би напад могао да се догоди ових дана. 

Неки израелски званичници су тражили да одговор буде посебно жесток и да потенцијално укључи напад на иранска нуклеарна постројења, док САД настоје да ограниче одговор Израела како би се избегла даља ескалација сукоба на Блиском истоку.

РУСКА ВОЈСКА ИЗВРШИЛА УДАР ПО ОДЕСИ! Елиминисани страни и украјински официри

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА