Најновије

Министарство: Припадници Војске Србије у мисији у Либану су добро и до сад нису били угрожени

Припадници контингента Војске Србије који су ангажовани у зонама мировних операција под мандатом Уједињених нација УНИФИЛ у Републици Либан и УНТСО на Блиском истоку су добро и до сада нису били директно угрожени, саопштило је данас Министарство одбране.

Обезбеђени су свим средствима потребним за живот и рад у условима погоршане безбедносне ситуације у зони операције.
Безбедносна ситуација се непрекидно прати и сходно проценама предузимају се мере с циљем спречавања угрожавања безбедности ангажованих припадника Војске Србије.

На снази су мере које се односе на ограничење кретања припадника мисија, боравак у склоништима, обавезну употребу балистичке заштитне опреме и друга поступања у складу са оперативним процедурама.

Команда мисије УНИФИЛ инсистира код зараћених страна на безбедности особља и имовине УН и поштовању неповредивости припадника мисије.

Тренутна ситуација у зонама мировних операција под мандатом Уједињених нација УНИФИЛ у Републици Либан и УНТСО на Блиском истоку је сложена и нестабилна. Карактеришу је интензивни сукоби између оружаних снага Израела и припадника организације Хезболах.

С циљем свакодневног праћења ситуације и планирања активности за наредни период, Генералштаб Војске Србије је у сталном контакту са старијим националним представником Војске Србије у Републици Либан и генералштабовима оружаних снага Краљевине Шпаније и Републике Италије, као водећим нацијама у секторима у којима су ангажовани наши припадници.

Професорка Поповић: Вучић има два задатка – да обезбеди литијум Европи и да преда Косово

Извор: Спутник.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА