Најновије

НИШТА ОВО НЕ СЛУТИ НА ДОБРО: Кина опколила Тајван, јасни су наредни потези

Кинеска народна ослободилачка армија започела је велике војне вежбе у близини Тајвана, шаљући своје авионе и ратне бродове у операције које симулирају опкољавање острва. Према изјавама кинеског Министарства одбране, ове маневре виде као „неопходан одговор“ на оно што Пекинг сматра провокативним акцијама тајванских и страних снага које подржавају независност острва.

Вежбе укључују ваздушне и поморске јединице, с циљем да покажу војну спремност Кине да заштити свој територијални интегритет, наводи се у саопштењу. Овај потез долази у тренутку појачаних тензија у региону и често се тумачи као одговор на недавне контакте тајванских званичника са представницима западних држава.

Тајван, који Пекинг сматра својом територијом, изразио је забринутост због ових акција, оцењујући их као директну претњу безбедности региона. Тајванско Министарство одбране објавило је да прати кретање кинеских снага и да је спремно да реагује у случају ескалације.

Западне силе, укључујући САД и Јапан, позвале су на смиреност и задржавање од било каквих агресивних акција које би могле да дестабилизују регион.

УКРАЈИНСКИ УДАР У РУСИЈИ 1.250 КМ ОД ЛИНИЈЕ ФРОНТА! Војни обавештајци објавили да је запаљен авион који користи врх Министарства одбране у Мо

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА