Најновије

Свете, спреми се! Кедми тврди да почиње рат Америке и Русије?! Ево колико је још времена остало

Сједињене Америчке Државе и НАТО активно се припремају за велики сукоб са Русијом, који би могао да се догоди око 2027. године, рекао је Јаков Кедми, бивши шеф израелске обавештајне службе НАТИВ.

Кедми верује да су припреме за тај суког већ у току и да Запад користи тренутни сукоб у Украјини као начин да исцрпи руске војне и економске ресурсе, како би смањио њену способност да се брани у потенцијалном будућем сукобу.

Кедми је нагласио да на Западу постоји велика доза скептицизма према руској спремности да употреби нуклеарно оружје. Према његовим речима, западне силе сматрају да су руске претње коришћењем нуклеарног оружја само део тактике застрашивања, а не реална опција.

НАТО и САД верују да Москва неће ићи толико далеко и да заправо није спремна да употреби сву своју војну моћ, укључујући нуклеарне капацитете.

У том контексту, Запад наставља са својим плановима за сукоб, не узимајући озбиљно могућност да би Русија могла посегнути за нуклеарним оружјем ако се ситуација заоштри.

Такође, Кедми је истакао да западне земље тумаче спремност руског руководства да уђе у преговоре као знак слабости. Он је рекао да НАТО и Запад суде на основу сопствених политичких стандарда, где се воља за преговорима често сматра недостатком снаге или одлучности.

Ово је, према Кедмију, опасна заблуда која може додатно подстаћи сукобе и погоршати односе између Русије и Запада.

Кедми се осврнуо и на унутрашње политичке прилике у Сједињеним Америчким Државама, оцењујући да ће исход наредних председничких избора значајно утицати на будуће односе САД и Русије.

Према његовом мишљењу, уколико Доналд Трамп победи на изборима, вероватно ће покушати да уведе промене у спољној политици САД-а према Русији, вероватно тражећи начине за смањење напетости и отварање дијалога.

Трамп је већ током свог претходног мандата показао склоност ка прагматичнијем приступу у односима са Москвом, и Кедми сматра да би његова поновна победа могла донети промене у тренутној политици конфронтације.

С друге стране, Кедми је изразио песимизам у вези с могућношћу дијалога уколико Камала Харис победи на изборима. Он сматра да би њена победа значила још већу конфронтацију и минималне шансе за отварање било каквих преговора са Русијом.

Харисова је, према његовом мишљењу, представница политике која је оштро усмерена против Русије, и њена победа би вероватно довела до даљег заоштравања односа између две силе.

На крају, Кедми је изнео мишљење да би у случају да руска војска постигне значајан војни успех и стигне до Придњестровља, саме Сједињене Америчке Државе биле приморане да понуде преговоре.

Према његовом сценарију, ако би руске снаге досегле до ове стратешки важне територије, Запад би био суочен с претњом даљег ширења руског утицаја и војне присутности, што би их приморало да седну за преговарачки сто како би се избегла даља ескалација и потенцијални већи сукоб.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА