Најновије

УКРАЈИНСКИ УДАР У РУСИЈИ 1.250 КМ ОД ЛИНИЈЕ ФРОНТА! Војни обавештајци објавили да је запаљен авион који користи врх Министарства одбране у Мо

Главни обавештајни директорат (ХУР) Министарства одбране Украјине саопштио је да је у ноћи 13. октобра запаљен руски војни транспортни авион Ту-134 који је налазио на аеродрому у Оренбуршкој области.

Тај совјетски авион користе, пре свега, за превоз вођства руског Министарства одбране - наведено је из ХУР, преноси Кијев индипендент.

Према наводима украјинских војних обавештајаца, авион је припадао 117. пуку војне транспортне авијације руских ваздухопловних снага, а изгорео је на писти војног аеродрома "Оренбург-2".

Тај аеродром се налази на шест километара југозападно од руског града Оренбург, који је око 1.250 километара удаљен од линије фронта у Украјини, али и 90 километара северно од границе Русије са Казахстаном.

Наводи се да је ХУР објавио снимак паљевине, али није директно преузео одговорност.

Сваки злочин против украјинског народа биће кажњен на одговарајући начин - закључује се у саопштењу ХУР.

Кијев индипендент наводи да не може да потврди веродостојност вести, али додаје да је Урајина извела велики број ваздушних удара на руске ваздухопловне базе са циљем слабљења њене авијације која је моћнија од украјинске.

Руска војска је започела офанзиву на југу, пробијена одбрана...

Извор: Курир.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА