Најновије

КРЕМЉ: Русија укључена у међународни дијалог, не може се изоловати

Москва је стално укључена у међународни дијалог, не постоји никаква изолација Русије, а она се залаже на односе засноване на међусобном уважавању, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков говорећи о предстојећем самиту БРИКС-а.

„У савременом свету веома је тешко изоловати било коју државу, посебно државу као што је Руска Федерација“, рекао је Песков новинарима.

Према његовим речима, Русија, као и многи њени стратешки партнери, тежи односима заснованим на међународном праву, а не „правилима која успостављају поједине државе, односно САД, у корист краткорочних интереса“.
„То су односи који се заснивају на уважавању заједничких брига, на обострано корисној сарадњи и тако даље. Управо зато се међународни дијалог наставља, а Русија је саставни део овог међународног дијалога“, рекао је Песков.

Он је објаснио да Русија, као и велики број њених партнера, дели поглед на свет када је у питању систем међународних односа који „треба да се заснива на међународном праву, а не на правилима која успостављају поједине државе“.

„У оквиру овог дијалога нико не покушава да заузме доминантну позицију и наметне своју вољу другима“, оценио је он.
Такви приступи „апсолутно импонују огромној већини држава у свету“ и управо томе тежи већина држава света, закључио је портпарол.

РЕЗУЛТАТИ ПОПИСА У ЦРНОЈ ГОРИ: 205.370 Срба или 32 одсто, српским језиком говори 43 одсто становника

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА