Најновије

КУРТИ У РАЉАМА САНКЦИЈА: Ред оптимизма, ред Радоичића, ред ЕУ перспективе...

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти изразио је уверење да ће нова Европска комисија унети нову динамику у дијалог за нормализацију односа између Београда и Приштине, истичући да захтеви приштинске стране у оквиру тог процеса остају непромењени, пише "Репортери", пренео је портал Косово Онлајн.
Курти

Курти

Сумирајући утиске са Самита Берлинског процеса, Курти је истакао да је тражио да “за Косову” буду укинуте санкције ЕУ и да добије статус кандидата за чланство.

"На састанцима које смо имали тражили смо да се са Косова уклоне неправедне казнене мере, да оно добије статус земље кандидата и да нам се у најкраћем року пошаље упитник који ћемо са великом посвећеношћу, одговорношћу, стрпљењем испунити, јер нити имамо нити желимо да имамо алтернативу Европској унији", рекао је Курти.

Говорећи о дијалогу Београда и Приштине, Курти истиче да се чека да нова Европска комисија крене новом динамиком рада. 

Према његовим речима захтеви Косова у оквиру дијалога остају непромењени.

"Чекамо да нова Европска комисија крене новом динамиком и зато смо оптимисти. Инсистирамо да се преда Радоичић који је убио нашег хероја Африма Буњакуа, али и његова паравојна група која се већ налази на оптужници Државног тужилаштва на Косову. Захтевамо да се писмо бивше премијерке Брнабић повуче и потпише Основни споразум и анекс од 18. марта, као законска гаранција и непоколебљиви доказ добре воље и добре вере између страна. Дијалог је био успешан и успех је Основни споразум и Имплементациони анекс", рекао је Курти, наводи Косово Онлајн.

Прочитајте ОВДЕ шта је НАТО са састанка из Кијева поручио Москви

Извор: Правда.рс / Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА