Најновије

ВУЛИН О ЕУ: Нисам сигуран да заиста желе Србију, православну и слободну!

Потпредседник Владе Србије Александар Вулин рекао је, у интервјуу за РТ интернешенел, да су Русија и Србија део великог словенског братства.
Вулин

Вулин

"Ми смо породица. Ми имамо историју са Русијом, али имамо и будућност са Русијом", рекао је он. Србија води своју политику и зато је изабрала да не буде део антируске хистерије, једина у Европи, додао је Вулин.

"ЕУ воде лажови", рекао је он и подсетио на Минске споразуме и потом на Бриселски споразум који и даље није испуњен. "Зато Србија не жели да буде део европског рата. Зато не уводимо санкције Русији."

Вулин је подсетио на бомбардовање Југославије и отимање Косова и Метохије. "И сада од нас очекују да им се придружимо? Нећемо бити део лицемерне политике Брисела, ми водимо своју политику", поручио је потпредседник владе.

Осврнувши се на сукоб у Украјини, Вулин је рекао да су ово "опасна времена" зато што Запад жели да победи Русију.

"Они не желе мир, већ пораз Русије. А немогуће је поразити нуклеарну силу", рекао је и додао да највећу цену мржње Запада према Русији плаћају Украјинци.

"Ако желите мир, потребне су вам бар две стране. Ако желите рат, само једна", навео је Вулин и додао да ће до краја сукоба временом доћи пошто нико, ваљда, не жели и званично трећи светски рат, и да је за прекид истог потребно разговарати са Русијом, али је сада поставља питање ко - Запад или Украјинци.

Када је реч о БРИКС-у, Вулин је рекао да је "политика Србије чланство у ЕУ" али да би било неодговорно не истражити могућност БРИКС-а.

"БРИКС је права, узбудљива алтернатива Европској унији", рекао је он. "Од нас, у политичком смислу, не траже ништа, а нуде нам много више него што ми тражимо. Да ли ће Србија бити део БРИКС-а, прерано је рећи. Али хоћемо да испитамо ту могућност, ту праву алтернативу ЕУ."

Вулин је рекао и да раније није био велики европскептик, али да је то постао када је истински упознао Европљане и изразио сумњу у искрену жељу Брисела да Србија постане чланица европског блока. "Нисам сигуран да ЕУ заиста жели Србију, православну и слободну", рекао је он.

Потпредседник Владе Србије се у интервјуу дотакао и ситуације на Блиском истоку и нагласио да су мир и преговори и поштовање људи са којима се преговара једини начин да се смири ситуација. 

Страх и срамота су ствари које нас држе у животу, рекао је он. Педесет година после Другог светског рата, срамота од почињених злочина и страх од нуклеарне катастрофе. Сада у свету нема ни срама ни страха.

"Можда би БРИКС могао да буде део решења блискоистичног питања. БРИКС је показатељ да земље које су различите и имају несугласице могу да сарађују и превазиђу их. То је нови светски поредак, нада да ће свет бити боље место", закључио је Вулин.

Прочитајте ОВДЕ о дезертерима у Украјини

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА