Најновије

Данијел Ортега: Нетанјаху практикује политику терора као Хитлер, а Зеленски је још један нациста, још један Хитлеров син

Председник Никарагве Данијел Ортега критиковао је израелског премијера Бенјамина Нетанјахуа и украјинског лидера Владимира Зеленског, упоредивши оба политичара са Адолфом Хитлером.

У свом говору, осудио је Нетанјахуа, упоредивши његову политику са политиком нациста.

„На челу израелске владе налази се премијер који је ђаволов син. Зашто? Зато што он практикује политику терора као  Хитлер“, рекао је Ортега.

Он се такође обрушио на западне присталице Израела, рекавши да ће акције земаља ЕУ и САД или „одвести планету до тоталног рата“ или довести до њиховог потпуног пораза.

И Зеленског је Ортега упоредио са Хитлером.

„Зеленски је још један нациста, још један Хитлеров син, који жели да компромитује НАТО да крене у рат против Русије“, рекао је он. Ортега је дуго критиковао украјинског лидера, више пута га етикетирајући као нацисту.

Никарагва је формално прекинула везе са Израелом и већ дуго има компликоване односе са том земљом, са дугим периодима у којима две нације нису имале дипломатске везе. Израел и Никарагва су поправили односе 2017. након што их је Ортега прекинуо 2010. године.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА